Ontwerp zonder titel 30

Over Life

Over Life

Dieter & Davy

Wij zijn Dieter & Davy, de bezielers van Life en samen genieten we van het leven. 17 jaar, ofwel 34 dansseizoenen geleden werd het zaadje geplant voor wat Life nu doet en betekent. 

Davy

‘Ons verhaal, het Life verhaal, begint in de turnzaal in Izegem waar ik mijn eerste danslessen gaf. Twee uurtjes per week werden er al snel 20 en zo besliste ik op m’n 26ste met mijn spaargeld te investeren in een pand. En vertrokken, dat waren we!’

Dieter

‘Ik volgde mijn eerste dansles op mijn 18de en Davy was (toen nog enkel) mijn dansleraar. Toen mijn lichaam voor het eerst kennismaakte met dans, voelde het alsof heel wat puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik was meteen gebeten en stond aan de wieg bij de geboorte van Life.’

“In Life willen we een open-mind creëren en willen we dat iedereen zich hier amuseert.”

Life in een notendop

2005

In september 2005 opent Life de allereerste keer de deuren van het welbekende pand boven de E5-mode in Izegem. We gaan het nooit vergeten: op onze eerste opendeurdag was het bier al op na twee uur!

2006

Met onze discoformatie Black Spirit winnen we het EK in Duitsland. Er volgen nog vele Europese en wereldtitels Disco, én avonturen: 2007 (Black Spirit), 2008 (Mini Move én Black Spirit), 2011 (Second Life), 2015 (Switch), 2016 (Second Life), 2019 (Black Spirit) en 2 bronzen medailles in 2022 (Mini Move en Black Spirit). 

2011

We boeken voor het eerst het theater in cultuurhuis De Leest. Davy haalt zijn skills als regisseur boven en creëert samen met alle dansdocenten een totaalspektakel dat enorm enthousiast onthaald wordt. Intussen zijn we bijna jaarlijks een vaste gast in De Leest met voorstellingen én afterparty’s!

2013

Onze twee zalen waren te klein geworden voor ons snel groeiend ledenaantal en aanbod. In 2013 breiden we uit naar het gebouw aan de overkant met een extra grote zaal.

2014

Wat een parcours hebben de zusjes Ellen en Lynn al in Life doorlopen: van piepjonge dansers, gedreven (competitie)dansers tot huidige getalenteerde lesgevers. Na een brainstorm in 2014 volgde een eerste vakantiekamp met 20 kindjes onder de naam Dolilé. Vandaag, 10 jaar later, hebben ze een volwaardige vakantiewerking van Life gecreëerd. Elke schoolvakantie scanderen honderden kinderen elke dag “Dolilé, doe je mee?!”.

2015

Dieter waagt zijn kans in het populaire TV programma So You Think You Can Dance. Hij schopt het tot in de liveshows en behaalt een plaats in de top 10! Na die leerrijke ervaring motiveert Dieter dansers deel te nemen aan een tv-avontuur: Life Compagnie (BGT-2016), Team Life (Dance as One-2017), Twice (BGT-2018), Lana (BGT 2019), Lieske & Yannick (BGT-2021), Julie & Wout (BGT-2021).

2015

Een eigen Life pand staat hoog op ons verlanglijstje. In 2015 kopen we het huidige gebouw. Met een hele ploeg enthousiastelingen en straffe werkers bouwen we één jaar lang aan dit project. Of hoe je een aluminium- en verandafabriek omtovert tot de ontmoetingsplaats die Life geworden is.

2016

Life staat er als een (tweede) (t)huis voor dans, sport, beleving en ontspanning. We creëerden vier ruime zalen, een fitness, een gezellige bar en terras met een eigen ruime parking.

2018

Dieter & Davy starten in 2015 met tangolessen als voorbereiding voor hun openingsdans bij Tangorrion, de tangoschool van Lieske en Yannick. De klik met deze twee heerlijke mensen is er meteen. Omwille van drukke tournées in de VS besluiten ze hun school over te laten. Life huisvest vanaf dat moment de Argentijnen die telkens voor 3 maanden komen lesgeven en biedt tangolessen aan in Izegem én Gent. Lieske is nog steeds la mama die zich over de leerlingen én de telkens wisselende Argentijnse lesgevers ontfermt.

2020

Tijdens het coronajaar staan we niet stil en investeren we in een tweede pand, ‘t Kroegske genaamd, aan de achterkant van onze Life site. Opnieuw steken we zelf de handen uit de mouwen. Zo worden deze ruimtes de plaats voor zen en meditatielessen. Onze body & mind tak is geboren!

2021

Deze zomer komt Stijn op ons pad en zijn enthousiasme steekt ons aan. We ontwikkelen Natu Training, een leuk en gezellig fitness concept waarbij Stijn samen met andere coaches gratis begeleiding en ondersteuning biedt aan wie komt fitnessen. Discipline en een (bulder)lach gaan hierbij hand in hand!

2022

Nieuwe look & feel. Volle gas, vooruit!